7 Mayıs 2010 Cuma

FIRINDA TAVUKLU İÇ PİLAV





Malzemeler

♥ 8 adet Er Piliç baget
♥ 2 büyük kuru soğan
♥ 3 su bardağı pirinç
♥ 1 çay bardağı fundık yağı
♥ 1 yemek kaşığı çam fıstığı
♥ 1 yemek kaşığı kuş üzümü
♥ 1 çay kaşığı yeni bahar
♥ 1 çay kaşğının ucuyla karabiber
♥ Tuz

Yapılışı

♥ Öncelikle pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suya ıslayıp bekletiyoruz.
♥ Piliç bagetleri yıkayıp tencereye alıp ,üzerine kafi miktarda su koyup haşlıyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra biraz tuz ilave ediyoruz.
♥ 2 kuru soğanı yemeklik doğrayıp fındık yağıyla bereber tavaya alıp az pembeleştiriyoruz.İçerisine çam fıstığı,kuş üzümü,yeni bahar ve karabiberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
♥ Daha sonra pirinci süzüp ilave ediyoruz,pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurup, tuzunuda ekleyip ocağı kapatıyoruz.
♥ Dikdörtgen borcam tepsiye önce pirinçleri döküp güzelce yayıyoruz.Üzerine haşlamış olduğumuz piliç bagetleri diziyoruz.En son olarakta  pirinçlerin üzerini geçecek kadar tavuk suyu ekleyip 220 dereceye ayarladığımız fırına sürüyoruz.Pilav suyunu çekip göz göz olunca ,fırını kapatıp pilavı demlenmesi için fırının içerisinde ılnmaya bırakıyoruz.
♥ Ilınınca servis yapıyoruz.Afiyet şifa olsun.


















Not
Tarifi denemek isteyenler ölçüleri kendilerine göre ayarlayabilirler.




 













4 Mayıs 2010 Salı

PASTANE SİMİDİ

Selamün Aleyküm Dostlar, geçen gün Cahidecimin yaptığı pastane simidi çok hoşuma gitti.Bende yaptım ev halkı çok beğendi.Sizlerlede paylaşmak istedim.



















Malzemeler

♥ 1 su bardağı yoğurt(ben süt kullandım)
♥ 1 su bardağı su
♥ 1 su bardağı fındık yağı
♥ 1 yemek kaşığı kuru maya
♥ 1 yumurta
♥ 2 yemek kaşığı şeker
♥ 1 tatlı kaşığı tuz
♥ 1 çay kaşığı mahlep
♥ 6 su bardağı un

Pekmezli Su İçin

♥ 1 su bardağı su
♥ 1 yemek kaşığı pekmez
♥ Üzeri için susam

Yapalışı

♥ Hamur yoğurulur, 1 saat mayalanması için dinlendirilir.
♥ Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde iki tane parça alıp ikisinide çubuk gibi uzatıyoruz. 
♥ Bir birine dolayarak uçlarını birleştirip simit şekli veriyoruz.
♥ Bir yemek kaşığı pekmez bir su bardağı suyla karıştırılır.
♥ Simitler önce bu suya sonra susama batırılır.Yağlamış tepsiye dizilir.
♥ 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet şifa olsun.


















3 Mayıs 2010 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN KARNIYARIK ,TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI



Malzemeler

♥ 6 adet orta boy patlıcan
♥ 250-300gr kadar kıyma
♥ 2 adet domates
♥ 1 adet çarliston biber
♥ 1 büyük kuru soğan
♥ 1 kaşık salça,2 diş sarımsak
♥ 5-6 dal maydanoz
♥ Kızartmak için fındıkyağı
♥ karabiber,kimyon,tuz

Yapılışı

♥ Kıymayı 2 yemek kaşığı fındıkyağıyla birlikte tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz,üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
♥ Daha sonra salça,doğradığımız sarımsak ve maydanozu ilave ediyoruz.
♥ Üzerine baharat ve tuzu ekip karıştırıyoruz,azıcık ta kaynamış su ilave edip tencereyi ocaktan alıyoruz.
♥ Diğer taraftan patlıcanları yıkayıp saplarını kesip alaca soyuyoruz.
♥ Fındıkyağında kızartıyoruz.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ortadan yarıp hazıladığımız içten dolduruyoruz.Üzerlerine domates dilimleri yerleştip orta boy borcama diziyoruz.
♥ Küçük bir kase sıcak suda 1 kaşık salçayı eritip borcama döküyoruz,patlıcanların üzerlerine az tuz ekip 200 dereceye ayarladığımız fırına sürüyoruz.
♥ İyice pişince fırından alıyoruz, ılınınca tel şehriyeli pirinç pilavı eşliğinde servis yapıyoruz.Afiyet şifa olsun.