MALZEMELER:
♥1 kg temizlenip , kılçıkları ayıklanmış ve tuzlanmış hamsi
♥2 orta boy patates ,kabukları soyulmuş yuvarlak doğranmış
♥2 orta boy kuru soğan, kabukları soyulmuş halka şeklinde doğranmış
♥2 domates ,2 çarliston biber
♥yarım çay bardağı zeytin yağı
♥1 çay bardağı su
♥1 tatlı kaşığı domates salçası ve tuz
YAPILIŞI:
♥Doğranmış patatesler cam tepsinin altına bir sıra döşenir .
♥Soğanlar küçük bir tavaya 2 kaşık zeytin yağı ile beraber alınır hafif pembelşince 1 tatlı kaşığı
salça ilave edilip ocak kapatılır.
♥Soğanlar patateslerin üzerine düşenir kalan patateslerde soğanın üzerine tekrar dizilir.
♥Patateslerin üzerine balıklar güzelce istenilen şekilde dizilir.
♥En üstte doğranmış domatesler ve biberler dizilir, yağı,tuzu ve suyu ilave edilerek 180-200 derece
arası ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
ATATÜRK ÇERÇEVELERİ
9 ay önce
7 yorum:
ellerine saglik Ozlem hanim hamsiyide cok severimm cok lezzetli gorunuyor yiyenlere afiyet olsun ::))
ellerine saglik Ozlem hanim hamsiyide cok severimm cok lezzetli gorunuyor yiyenlere afiyet olsun ::))
Teşekkürederim Fatmacım,keşke hep beraber olsun deme fırsatım olsaydı.Allah'a emanet ol,selam ve dua ile...
Özlemciğim,hamsiler harika olmuşlar,ellerin dert görmesin,afiyet olsun,sevgilerimle...
balığın her türüne varım buğulama hamsi harika görünüyo
ellerine sağlık
Özlem hanım karadenizli olarak hamsiyi severim hatta balıklardan sadece hamsi yerim diyebilirim ancak buğulamayı çok yapmıyoruz tarifini öğrenmiş oldum sağolun elinize sağlık hayırlı günler..
Sevgili Hayatcemresi,Yemek yapalım ve Handenurcum yorumlarınız için sağolun, Allah'a emanet olunuz.Selam ve dua ile...
Yorum Gönder