Malzemeler
♥300gr,yıkanmış kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
♥1,5 kase pilavlık bulgur,yıkanmış süzülmüş
♥1kuru soğan,yemeklik doğranmış
♥1 çay bardağı zeytinyağı
♥2yemek kaşığı salça
♥3 diş sarımsak,soyulup havanda dövülmüş
♥Pul biber,karabiber,tuz,kafi miktarda kaynamış su
Yapılışı
♥Zeytinyağı ve tavuk etini, pilav tavasına alıp,etleri soteliyoruz.
♥Arkasından soğanları ilave ediyoruz, pembeleşince salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
♥Daha sonra bulguru ekleyip biraz kavuruyoruz,pulbiber,karabiber,tuz ve kaynamış suyu ileave edip,pişmeye bırakıyoruz.
♥Pilavımız piştikten sonra,ocağı kapatmadan iki dakika önce, ezip sulandırdığımız sarımsakları da ilave edip,ocağı kapatıp,pilavı demlenmeye bırakıyoruz.
♥Ilındıktan sonra servis yapıyoruz,afiyet olsun.
7 yorum:
Bizimde çok severek yediğimiz bir yemek,eline sağlık,sevgiler.
bulgur her haliyle güzel oluyor minim tavukluda güzel olmuştur,ayrıca bende bulgura sarımsağı çok yakıştırıyorum
ellerine sağlık
bulgur gerçekten herşeyle çok güzel gidiyor, çok çeşitli yemek türetmek mümkün, tavukla da bir başka güzel olmuştur elinize sağlıkÖzlem hanım
ellerinize sağlık.çok severim.sevgiler.
Ne kadar çeşitli yemek yapsak tavuklu pilavın yeride bir başkadır.Ellerine sağlık özlem hanımcım...
Ellerine sağlık,çok nefis görünüyor..
Sevgiler..
Arkadaşlar hepinize teşekkürediyorum.Allah'a emanet olun,selam ve dua ile...
Yorum Gönder