Malzemeler
♥ 1 su bardağı yoğurt(ben süt kullandım)
♥ 1 su bardağı su
♥ 1 su bardağı fındık yağı
♥ 1 yemek kaşığı kuru maya
♥ 1 yumurta
♥ 2 yemek kaşığı şeker
♥ 1 tatlı kaşığı tuz
♥ 1 çay kaşığı mahlep
♥ 6 su bardağı un
Pekmezli Su İçin
♥ 1 su bardağı su
♥ 1 yemek kaşığı pekmez
♥ Üzeri için susam
Yapalışı
♥ Hamur yoğurulur, 1 saat mayalanması için dinlendirilir.
♥ Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde iki tane parça alıp ikisinide çubuk gibi uzatıyoruz.
♥ Bir birine dolayarak uçlarını birleştirip simit şekli veriyoruz.
♥ Bir yemek kaşığı pekmez bir su bardağı suyla karıştırılır.
♥ Simitler önce bu suya sonra susama batırılır.Yağlamış tepsiye dizilir.
♥ 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet şifa olsun.
5 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
Saygılar.
ellerine sağlık
bende yaptım haftasonu
sevgiler
Ellerin dert görmesin bacım,çok nefis görünüyorlar.Ben yoğurdu daha gevrek olsun diye kullanmıştım.Sütle daha yumuşak oluyor.Afiyet bal olsun.Muhabbetle kal...
Selamün Aleyküm Özlemcim,pastane simidi harika gözüküyor ellerine sağlık,deneyeceğim inşaallah,selamlar.
ımmmm nefis olmuşlar
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder