2 Nisan 2010 Cuma

PAZI SAPI YEMEĞİ (değerlendirme)


















Selamün Aleyküm Arkadaşlar,biliyorsunuz bu aralar Pazı bol ve ucuz.Bir çok yemeği yapılıyor .Çorbasıydı yemeğiydi, dolmasıydı ,kavrulmasıydı  derken birçok şekilde yapıp yedik elhamdülillah,çünkü çok seviyorum.Şimdi  diyeceksiniz bu sapların yaprakları nerede?.Hemen söyleyeyim.dolma yapıldılar ,resimlerini daha sonra çekmek gibi bir yanılgıya düştüm.Resim çekemeden bitiverdiler.Saplarınıda pişirmişken resimleyip yayılayayım dedim.

Yapımı çok kolay; bir bağ pazının sapı güzelce yıkanıp küçük küçük doğranır.Diğer taraftan küçük bir tencereye biraz zeytinyağı konur üzerine bir kuru soğan dağranır ,pembeleştirilir,bir yemek kaşığı biber salçası,karabiber,pulbiber ilave edilir karıştırılır,pazı sapları da ilave edilerek karıştırılır.Ocağın altı kısılır,tencerenin kapağı kapatılırve pazılar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir,istenirse su da ilave edilir en son tuz konur .Pişince sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.Afiyet şifa olsun.

5 yorum:

ÜmmüAbdullah dedi ki...

canm,güzel yorumun için teşekkürler,tarifi yayınladım :)
pazı sapı yemeği de hem kolay hem besleyici,eline emeğine sağlık canm,
sevgiler...

EvimizdekiLezzetler(mihriban) dedi ki...

Ellerine saglik olsun Ozlem hanim,
paziyi severim ama yemegini hiç denemedim,
yapragindan sarma,saplarinida kavururuz yumurtali filan yapilir birde salplarini hasladiktan sonra sarimsakli yogurtla cacik gibi yapariz adinada borani deriz :)

bu arada ugramayali çok guzel seyler yapmissiniz :)

selam ve dualarimla,selametle kalin...

Özlem23 dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar,Allah'a emanet olun.

mehmet şahin dedi ki...

Bu güzel
hizmetinizden
dolayi
teşekkür ederiz...
http://www.dogalkilokontrol.com
http://www.superis.biz

Herbalife dedi ki...

Bu güzel bilgiler için teşekkürler.