29 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAK BORANİ



















Malzemeler

♥ Yarım kg güzelce yıkanıp doğranmış ıspanak
♥ 1 kase yoğurt
♥ 1 diş sarımsak, tuz

Yapılışı

♥ Ispanaklar küçük bir tencereye alınır,ocağa konur.Kısık ataşte kendi suyunda pişirilir.Piştikten sonra yeşil rengini kaybetmemesi için hemen suyu süzülür ve soğutulur.
♥ Soğuduktan sonra fazla suyu sıkılır.
♥ Bu arada sarımsak tuz ile ezilir, yoğurda katıp çırpılır.
♥ Sarımsaklı yoğurda ıspanakları ilave edilir, güzelce karıştırılır.
♥ Tabağa alınarak servis yapılır.Afiyet şifa olsun.



















28 Nisan 2010 Çarşamba

ÇARŞAMBA GÜNÜ DUASI

Bismillahirrahmannirrahim,  Alemlerin Rabbi olan Allah'a sonsuz hamd olsun. O Allah,Evveli kesilmeyen ve sonu bitmeyen devamlı ve artan şekilde kendisine; hamd etmemizi, şükretmemizi ve kulluk etmemizi gerekli kıldı. Layık olduğu şekilde, O'na sınırsız hamd olsun. Ey Allah'ım! Kusurlarımı ört! Hoşa gitmeyen şeyleri benden ırak et! Ey merhametlilerin en merhametlisi!Rahmetinle, beni üzüntü ve sıkıntılardan kurtar! Yaratılanların en hayırlısı Muhammed'i ve O'nun Al ve Ashabını Yüce Allah,rahmetine bürüsün. Ey gönülleri ve idrakleri halden hale çeviren! Ey gece ve gündüzü yöneten! Yüce Allah'ım! Kalbimi Senin dininde ve Sana itaat üzere durağan eyle ve beni; göz açıp kapayacak kadar, hatta bundan daha az bir sürede bile nefsimin eline bırakma...Amin.

27 Nisan 2010 Salı

KABAK DOLMASI



Selamün Aleyküm Değerli Dostlar,uzun süredir bloğumu güncelleyemediğim için hepinizden  özür diliyorum.Uzun uzadıya mazeretler izah ederek sizleri meşgul etmek istemiyorum.Her insanın hayatında olabilecek aksamalar bizim de hayatımızda olabiliyor.Ne olursa olsun Rabbimize hamdederek ,bizlere bahşettiği hayatı yaşamaya devam etmeliyiz.Bugün sizlerle her ev hanımının hemencecik yapabileceği kolay, bir o kadarda lezzetli kabak dolmasını paylaşmak istiyorum.

Malzemeler

♥ 1kg dolmalık kabak
♥ 200gr kıyma
♥ 1 su bardağı pirinç
♥ 1'er kuru soğan,domatas
♥ Yarım çay bardağı zeytin yağı
♥ Maydanoz,nane,karabiber,pulbiber,tuz,salça

Yapılışı

♥ Kabakları güzelce yıkayıp soyuyoruz.Dilimleyip,oyuyoruz.Yıkanmış sebzeleri doğruyoruz.üzerine pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz.Yağ ,salça ,kıyma,baharatlar,tuz ve biraz su ilave ederek bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Karışımdan kabakların içine kafi miktarda doldurup tancereye dik bir şekilde diziyoruz. Doldurma işlemi bittikten sonra tencereye bir miktar su ilave edip, ocağa koyarak  pişirmeye başlıyoruz.Kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz.Piştikten sonra kapatıyoruz,Ilınınca yoğurtla beraber servis yapıyoruz.Afiyet şifa olsun.












6 Nisan 2010 Salı

SOĞANLI TAVUK CİĞERİ


















  Malzemeler

♥ 750 gr yıkanmış doğranmış, tavuk ciğeri
♥ 1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
♥ 2 yemek kaşığı fındık yağı
♥ Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon

Yapılışı

♥ Ortaboy tencereye  fındık yağını,ciğerleri ve soğanları alıp,karıştırıyoruz.Önce harlı ateşte suyunu salana kadar pişirmeye başlıyoruz.
♥ Daha sonra  kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
♥ Ciğerler suyunu çekince (Ben biraz sulu yaptım) tuzu ve arzuya göre baharatları ekliyoruz.Pişince ocağı kapatıyoruz.Afiyet şifa olsun...

SALI GÜNÜ DUASI

Bismillahirrahmanirrahim, Sayısız hamd Alamlerin Rabbi Allah''adır.Kudretiyle bütün yaratılanları yarattı;İzzetiyle, rab diye geçinenleri kendine kul eyledi.Övgüsüyle diller yumuşadı;Heybetinden sesler kısıldı,yüzler ona boyun eğdi.Allah'ım,Sen insanın niyetini ve sırlarını, kalbindeki ulaşılamayan arzularını, gözlerin hain bakışlarını ve göğüslerin içinde saklananları bilirsin.Bizi her türlü sıkıntıdan kurtar;Sen her darda kalanın duasını kabul eden,yüce yardımcısın.Sıkıntımı gider;Ey acıyanların en merhametlisi muhakkak ki Sen Rahmetin ve İlminle her şeyi kuşattın.Allah'ın rahmeti Nebisi Muhammede ve bütün Aline olsun.Allah'ım,Sen benim Rabbimsin.Senden başka ilah yoktur.Beni Sen yarattın.Ben Senin kulunum.Gücümün yettiği kadar Sana verdiğim söz üzerindeyim.Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınır,ihsan ettiğin nimetini ve  işlediğim günahlarımı itiraf ederim.Ne olur günahlarımı bağışla Ya Rab.Çünkü günahları bağışlayan Sensin,Sen.

5 Nisan 2010 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ PALAMUT


























 Malzemeler

 ♥ 2 kg temizlenmiş,yıkanmış palamut
♥ 3 tanekuru soğan
♥ 4-5 tane domates
♥ 7-8 tane biber
♥ 2 tane limon
♥ Tuz, pulbiber ve zeytinyağı

Yapılışı

♥ Palamutlar,parçalara ayrılır tuzlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
♥ Soğanlar halka şeklinde doğranıp balıkların üzerine serpiştirilir.
♥ Daha sonra domates ve biberlerde doğranıp tepsiye ilave dilir.
♥ En son limonlar dilimlenir,tuz pulbiber ve zeytinyağı da eklenerek tepsinin üzeri aleminyum folyoyla kapatılır.
♥ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.Pişerken ara sıra  folyo açılarak kontrol edilir.Son 15-20  dakikada folyo alınarak pişirilir.Afiyet şifa olsun.















4 Nisan 2010 Pazar

KEDİ DİLLİ TRAMİSU




























Malzemeler

♥ 2 paket kedi dili

Kreması

♥ 2 çorba kaşığı un
♥ Yarım kg süt
♥ 2 yumurta sarısı
♥ 1,5 çorba kaşığı şeker
♥ 1 paket labne peyniri
♥ 1 paket vanilya
♥ En üstü için 1 çorba kaşığı kakao

Şurubu için

♥ 1/2 su bardağı sıcak su
♥ 1 çorba kaşığı süt
♥ 1 çorba kaşığı cafe cravn
♥ 1 çorba kaşığı şeker

 Yapılışı

 ♥ Büyük kare borcama kedi dillerini dizin,hazırladığınız şurubun yarısıyla ıslatın.O beklerken kremayı yapın.
 ♥ Labne peyniri ve vanilya hariç diğer malzemelerle  kremayı pişirin en son labne ve vanilyayı katıp mikserle çırpın.
 ♥ Yarısını kedi dillerinin üzerine dökün.Tekrar kedi dillerini dizip şurupla ıslatın ve kalan kremayı üzerlerine döküp güzelce yayın.Biraz ılınınca kakao serpip dolaba koyun.Bir gece bekletip servis yapın.Afiyet şifa olsun.

3 Nisan 2010 Cumartesi

HUMUS



Malzemeler

♥ 2 subardağı haşlanmış nohut
♥ 5-6 yemek kaşığı tahin
♥ 3 diş sarımsak
♥ 1 tane limonsuyu
♥ 4-5 yemek kaşığı su
♥ 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
♥ Tuz,pulbiber,ince doğranmış maydanoz

Yapılışı

♥ Nohutların kabuklarını soyun.
♥ Zeytinyağı,pulbiber ve maydanoz hariç bütün malzemeler rondoya konulur ,iyice püre haline getirilir.
♥ Kaşıkla da iyice karıştırarak servis tabağına alınır.
♥ Üzeri zeytinyağı,pulbiber ve maydanozla süslenir.Afiyet şifa olsun.


2 Nisan 2010 Cuma

PAZI SAPI YEMEĞİ (değerlendirme)


















Selamün Aleyküm Arkadaşlar,biliyorsunuz bu aralar Pazı bol ve ucuz.Bir çok yemeği yapılıyor .Çorbasıydı yemeğiydi, dolmasıydı ,kavrulmasıydı  derken birçok şekilde yapıp yedik elhamdülillah,çünkü çok seviyorum.Şimdi  diyeceksiniz bu sapların yaprakları nerede?.Hemen söyleyeyim.dolma yapıldılar ,resimlerini daha sonra çekmek gibi bir yanılgıya düştüm.Resim çekemeden bitiverdiler.Saplarınıda pişirmişken resimleyip yayılayayım dedim.

Yapımı çok kolay; bir bağ pazının sapı güzelce yıkanıp küçük küçük doğranır.Diğer taraftan küçük bir tencereye biraz zeytinyağı konur üzerine bir kuru soğan dağranır ,pembeleştirilir,bir yemek kaşığı biber salçası,karabiber,pulbiber ilave edilir karıştırılır,pazı sapları da ilave edilerek karıştırılır.Ocağın altı kısılır,tencerenin kapağı kapatılırve pazılar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir,istenirse su da ilave edilir en son tuz konur .Pişince sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.Afiyet şifa olsun.