16 Şubat 2010 Salı

ASUDE

 

 Bu benim ilk tarifim olduğu için hem heyacanlı hem de mutluyum.Bu yöresel bir tat. Nedense
bugün asude yapmak geldi içimden, ama herkesin damak tadına uymayabilir.Eski tatları özlediğimden zaman zaman  yaparım, umarım sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER

♥ 1 Çorba kasesi buğday nişastası
♥ 1 Çorba kasesi tozşeker 
♥ 1 Çorba kasesi su
♥ 1/2 su bardağı  sıvı yağ
♥ 100 Gr tereyağı
♥ Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

♥ Öncelikle suyu ,nişastayı, şekeri ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırın.
♥ Tavaya yağı koyup eritin.
♥ Yağ kızarınca içerisine bulamaç haline getirdiğimiz karışımı dökün ve yavaş yavaş karıştırmaya devam edin
♥ Karıştıra karıştıra piştikçe koyulaşacaktır.
♥ İyice koyulaştıktan sonra biraz daha karıştırın.
♥ Ocağınızı kapatın.
♥ Ilık olarak servis yapın.

3 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Özlem hanım yazıda ufak harf eksiklikleri vardı onları düzelttim.resmi büyüttüm.resmin üzerine tıklarsan sana seçenekler veriyor oradan en büyüğü işaretle resmin büyüsün.Birde yayınladığınız tariflere alt köşeden etiket ekle.Asudeyi ben tatlılar kategorisine aldım.Bundan sonra yapacağın tatlıları bu kategoriyi işaretliyerek tatlılar başlığı altında toplayabilirsin.Diğerleri içinde ayrı etiket yazarsın.
Fotoğraf makinam samsungun ilk modellerinden S600 ama yetiyor.Çok pahalı fotoğraf makinalarına gerek yok.
Bu arada ilk tarif olarak bir tatlı seçmen iyi olmuş.Eminim tadı güzeldir.Ellerine sağlık...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim aramiza hos geldin sefa getirdin hersey gönlünce olsun sevgiler öptüm.

Özlem23 dedi ki...

Teşekkürederim,sefanız artsın,bende sizi üptüm.Selam ve dua ile...