Malzemeler
♥ 2 kg temizlenmiş,yıkanmış palamut
♥ 3 tanekuru soğan
♥ 4-5 tane domates
♥ 7-8 tane biber
♥ 2 tane limon
♥ Tuz, pulbiber ve zeytinyağı
Yapılışı
♥ Palamutlar,parçalara ayrılır tuzlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
♥ Soğanlar halka şeklinde doğranıp balıkların üzerine serpiştirilir.
♥ Daha sonra domates ve biberlerde doğranıp tepsiye ilave dilir.
♥ En son limonlar dilimlenir,tuz pulbiber ve zeytinyağı da eklenerek tepsinin üzeri aleminyum folyoyla kapatılır.
♥ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.Pişerken ara sıra folyo açılarak kontrol edilir.Son 15-20 dakikada folyo alınarak pişirilir.Afiyet şifa olsun.
2 yorum:
palamutun piştikten sonra iyiki görüntüsünü alabilmişsin benimkiler onuda yapmadılar resmen saldırdılar sadece tepside hazırladığım görüntüyle kaldım ellerine sağlık bacım pişmiş palamutun resmini çekmek her baba yiğitin harcı değildir. ellerine sağlık selamlar
Zarif yorumun için teşekkür ederim Dilekcim Allah'a emanet ol,selam ve dua ile...
Yorum Gönder