27 Nisan 2010 Salı

KABAK DOLMASI



Selamün Aleyküm Değerli Dostlar,uzun süredir bloğumu güncelleyemediğim için hepinizden  özür diliyorum.Uzun uzadıya mazeretler izah ederek sizleri meşgul etmek istemiyorum.Her insanın hayatında olabilecek aksamalar bizim de hayatımızda olabiliyor.Ne olursa olsun Rabbimize hamdederek ,bizlere bahşettiği hayatı yaşamaya devam etmeliyiz.Bugün sizlerle her ev hanımının hemencecik yapabileceği kolay, bir o kadarda lezzetli kabak dolmasını paylaşmak istiyorum.

Malzemeler

♥ 1kg dolmalık kabak
♥ 200gr kıyma
♥ 1 su bardağı pirinç
♥ 1'er kuru soğan,domatas
♥ Yarım çay bardağı zeytin yağı
♥ Maydanoz,nane,karabiber,pulbiber,tuz,salça

Yapılışı

♥ Kabakları güzelce yıkayıp soyuyoruz.Dilimleyip,oyuyoruz.Yıkanmış sebzeleri doğruyoruz.üzerine pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz.Yağ ,salça ,kıyma,baharatlar,tuz ve biraz su ilave ederek bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Karışımdan kabakların içine kafi miktarda doldurup tancereye dik bir şekilde diziyoruz. Doldurma işlemi bittikten sonra tencereye bir miktar su ilave edip, ocağa koyarak  pişirmeye başlıyoruz.Kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz.Piştikten sonra kapatıyoruz,Ilınınca yoğurtla beraber servis yapıyoruz.Afiyet şifa olsun.












4 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

sıkıntı her ne olursa olsun önemli olan geçmiş olması.
feraha şükredip sıkıntıdada sabretmek lazım ve mü'minin en büyük silahı dua yıda eksik etmedikmi ALLAHIN izniyle aşılmayacak zorluk kalmaz.

dolma harika görünüyor yoğut nasılda kakışmış.
ellerine sağlık

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ve aleyküm selam

ellerine sağlık

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

dolmalar yenmezmi çünkü harika görünüyorlar ellerine sağlık selamlar

Özlem23 dedi ki...

Dostlarım değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.Allah'a emanet olunuz,selam ve dua ile...