27 Şubat 2010 Cumartesi

HAMSİ BUĞLAMA

MALZEMELER:
♥1 kg temizlenip , kılçıkları ayıklanmış ve tuzlanmış hamsi
♥2 orta boy patates ,kabukları soyulmuş yuvarlak doğranmış
♥2 orta boy kuru soğan, kabukları soyulmuş halka şeklinde doğranmış
♥2 domates ,2 çarliston biber
♥yarım çay bardağı zeytin yağı
♥1 çay bardağı su
♥1 tatlı kaşığı domates salçası ve tuz
YAPILIŞI:
♥Doğranmış patatesler cam tepsinin altına bir sıra döşenir .
♥Soğanlar küçük bir tavaya 2 kaşık zeytin yağı ile beraber alınır hafif pembelşince 1 tatlı kaşığı
salça ilave edilip ocak kapatılır.
♥Soğanlar patateslerin üzerine düşenir kalan patateslerde soğanın üzerine tekrar dizilir.
♥Patateslerin üzerine balıklar güzelce istenilen şekilde dizilir.
♥En üstte doğranmış domatesler ve biberler dizilir, yağı,tuzu ve  suyu ilave edilerek 180-200 derece
arası ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.


7 yorum:

Fatma dedi ki...

ellerine saglik Ozlem hanim hamsiyide cok severimm cok lezzetli gorunuyor yiyenlere afiyet olsun ::))

Fatma dedi ki...

ellerine saglik Ozlem hanim hamsiyide cok severimm cok lezzetli gorunuyor yiyenlere afiyet olsun ::))

Özlem23 dedi ki...

Teşekkürederim Fatmacım,keşke hep beraber olsun deme fırsatım olsaydı.Allah'a emanet ol,selam ve dua ile...

Adsız dedi ki...

Özlemciğim,hamsiler harika olmuşlar,ellerin dert görmesin,afiyet olsun,sevgilerimle...

BAL TATLISI dedi ki...

balığın her türüne varım buğulama hamsi harika görünüyo

ellerine sağlık

sarmaşık dedi ki...

Özlem hanım karadenizli olarak hamsiyi severim hatta balıklardan sadece hamsi yerim diyebilirim ancak buğulamayı çok yapmıyoruz tarifini öğrenmiş oldum sağolun elinize sağlık hayırlı günler..

Özlem23 dedi ki...

Sevgili Hayatcemresi,Yemek yapalım ve Handenurcum yorumlarınız için sağolun, Allah'a emanet olunuz.Selam ve dua ile...