6 Mart 2010 Cumartesi

TAVUKLU BULGUR PİLAVI

 

Malzemeler
♥300gr,yıkanmış kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
♥1,5 kase pilavlık bulgur,yıkanmış süzülmüş
♥1kuru soğan,yemeklik doğranmış
♥1 çay bardağı zeytinyağı
♥2yemek kaşığı salça
♥3 diş sarımsak,soyulup havanda dövülmüş
♥Pul biber,karabiber,tuz,kafi miktarda kaynamış su

Yapılışı

♥Zeytinyağı ve tavuk etini, pilav tavasına alıp,etleri soteliyoruz.
♥Arkasından soğanları ilave ediyoruz, pembeleşince salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
♥Daha sonra bulguru ekleyip biraz kavuruyoruz,pulbiber,karabiber,tuz ve kaynamış suyu ileave edip,pişmeye bırakıyoruz.
♥Pilavımız piştikten sonra,ocağı kapatmadan iki dakika önce, ezip sulandırdığımız sarımsakları da ilave edip,ocağı kapatıp,pilavı demlenmeye bırakıyoruz.
♥Ilındıktan sonra servis yapıyoruz,afiyet olsun.


7 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizimde çok severek yediğimiz bir yemek,eline sağlık,sevgiler.

BAL TATLISI dedi ki...

bulgur her haliyle güzel oluyor minim tavukluda güzel olmuştur,ayrıca bende bulgura sarımsağı çok yakıştırıyorum

ellerine sağlık

sarmaşık dedi ki...

bulgur gerçekten herşeyle çok güzel gidiyor, çok çeşitli yemek türetmek mümkün, tavukla da bir başka güzel olmuştur elinize sağlıkÖzlem hanım

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerinize sağlık.çok severim.sevgiler.

CAHİDE dedi ki...

Ne kadar çeşitli yemek yapsak tavuklu pilavın yeride bir başkadır.Ellerine sağlık özlem hanımcım...

Damak Tadı dedi ki...

Ellerine sağlık,çok nefis görünüyor..


Sevgiler..

Özlem23 dedi ki...

Arkadaşlar hepinize teşekkürediyorum.Allah'a emanet olun,selam ve dua ile...