Malzemeler
♥5 kaşık biber salçası
♥5 kaşık domates salçası
♥1 kase ceviz içi
♥3-4 dilim bayat ekmek içi
♥4-5 dal yıkanmış kıyılmı maydanoz
♥3dal yıkanmış kıyılmış yeşil soğanın yeşil kısımları
♥5-6 diş sarımsak,ezilmiş
♥Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
♥5 yemek kaşığı pul biber
♥5 yemek kaşığı çemen tozu veya 7 türlü baharat (ben 7 türlü kullandım)
♥Biraz tuz,karabiber
Yapılışı
♥ Öncelikle ceviz içini ve ekmek içlerini rondodan geçiriyoruz
♥ Daha sonra bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırıyoruz
♥ İyice karıştığından emin olduğumuz çemeni kapaklı cam bir kase veya kavanoza koyup,buzdolabına kaldırıyoruz.1 gün sonra yenmeye hazır.
Selamün Aleyküm,bugün sizlerle ev yapımı çemen tarifini paylaşmak istiyorum.Kahvaltı sofralarını renklendiren bir tat olduğunu düşünüyorum.Sizlerinde beyeneceğinizi ümit ediyorum.Ben acıyı sevdiğim için 8 kaşık kullandım.Baharat miktarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Ayrıca ben dayanamadığım için hemen yedim.Afiyet olsun.
8 yorum:
HÜNERLİ ÖZLEM ELLERİNİZE SAĞLIK.GEL BENİ YE DİYOR SEVGİLER.
hımmmm neffis görünüyor.
bende kahvaltı saslarına bayılıyorum,denemeye değer bir tarif olmuş.
sana afiyet şeker olsun
Bende zaman zaman yaparim çemen,
sizin tarif biraz daha degisikmis,
ellerinize saglik olsun :)
sevgiyle kalin...
Mmmm!Bayılırım çemene ama ben içine maydanoz ve soğan koymam.Öylede deneyelim bakalım.Ellerine sağlık Özlem hanım...
çemeni bende çok severim her öğün yiyebilirim ..ellerine sağlık..
Arkadaşlar,beğenileriniz için teşekkürler,Allah'a emanet olunuz,selam ve dua ile...
özlem hanım çemen çok hoş görünüyor ellerinize sağlık sevgiler aeo
ellerinize ve emeginize saglık paylaşım için teşekkürler
Yorum Gönder