27 Mart 2010 Cumartesi

FIRIN POŞETİNDE SOĞANLI TAVUK DOLMASI


Bismillahirrahmanirrahim.Tamam kabul ediyorum ,resim felaket ! ama tadı enfesti.Davet sofraları, özel misafirler için çok güzel bir tarif.En son sevgili Kayınpederim ve sevgili Kayınvalidem için yaptım,sağolsunlar çok beğendiler.Yapmak isteyenlere tavsiye ederim,izninizle tarife geçelim:


Malzemeler

♥1 adet Erpiliç tavuk,temizlenmiş,yıkanmış
♥3 büyük kuru soğan,halka şeklinde doğranmış
♥ 4-5 büyük patates,küp küp doğranmış
♥ yarım çay bardağı sıvı yağ
♥ 1 yemek kaşığı salça
♥ karabiber,pulbiber,tuz
♥ 2 fırın poşeti

Yapılışı

♥ Halka şeklinde doğradığımız soğanlarımızı,tuz karabiber ve pulbiberle iyice ovuyoruz.
♥ Her yanını tuzladığımız tavuğun içine tıka basa doldurup,tavuğu dikip,nar gibi kızarması için yağlıyoruz.
♥ Fırın poşetini unlayıp,tavuğu içine yerleştiriyoruz,ağzını kapatıp birkaç yerinden deliyoruz.
♥ Diğer taraftan küp küp doğradığımız pateteslere bir kaşık salça tuz ,sıvıyağ,karabiber,pulbiber ekleyip karıştırıyoruz.
♥ 2. fırın poşetini unlayıp patatesleri dolduruyoruz,ağzını kapatıp birkaç yerinden deliyoruz.
♥ 2 poşetide fırın tepsisine yerleştiriyoruz,200 dereceye ayarlanmış fırına sürüyoruz.
♥ Patatesleri 45-50 dk pişirip fırından alıyoruz.
♥ Tavuğu ise 1.5 saat pişirip fırından alıyoruz.
♥ Servis tabağına önce patatesleri daha sonra tavuğu yerleştirip dikiş ipini çıkarıyoruz.Poşette kalan tavuk suyunu patateslerin üzerine gezdiriyoruz.Servis yaparken soğanlarıda tabaklara ilave etmeyi unutmuyoruz.Çok güzel bir tat veriyor çünkü.Afiyet şifa olsun.

3 yorum:

Jibek dedi ki...

Ve Aleyküm Selâm canım bence fotoğraf sadece birazcık bulanık o kadar. sunumun çok güzel eminim tadı da nefistir yiyenlere şifa olsun ellerine sağlık:)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

eline sağlık,çok nefis bir lezzet oluyor bende yapmıştım şifa olsun selam ve dua ile

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.