Bismillahirrahmanirrahim.Tamam kabul ediyorum ,resim felaket ! ama tadı enfesti.Davet sofraları, özel misafirler için çok güzel bir tarif.En son sevgili Kayınpederim ve sevgili Kayınvalidem için yaptım,sağolsunlar çok beğendiler.Yapmak isteyenlere tavsiye ederim,izninizle tarife geçelim:
Malzemeler
♥1 adet Erpiliç tavuk,temizlenmiş,yıkanmış
♥3 büyük kuru soğan,halka şeklinde doğranmış
♥ 4-5 büyük patates,küp küp doğranmış
♥ yarım çay bardağı sıvı yağ
♥ 1 yemek kaşığı salça
♥ karabiber,pulbiber,tuz
♥ 2 fırın poşeti
Yapılışı
♥ Halka şeklinde doğradığımız soğanlarımızı,tuz karabiber ve pulbiberle iyice ovuyoruz.
♥ Her yanını tuzladığımız tavuğun içine tıka basa doldurup,tavuğu dikip,nar gibi kızarması için yağlıyoruz.
♥ Fırın poşetini unlayıp,tavuğu içine yerleştiriyoruz,ağzını kapatıp birkaç yerinden deliyoruz.
♥ Diğer taraftan küp küp doğradığımız pateteslere bir kaşık salça tuz ,sıvıyağ,karabiber,pulbiber ekleyip karıştırıyoruz.
♥ 2. fırın poşetini unlayıp patatesleri dolduruyoruz,ağzını kapatıp birkaç yerinden deliyoruz.
♥ 2 poşetide fırın tepsisine yerleştiriyoruz,200 dereceye ayarlanmış fırına sürüyoruz.
♥ Patatesleri 45-50 dk pişirip fırından alıyoruz.
♥ Tavuğu ise 1.5 saat pişirip fırından alıyoruz.
♥ Servis tabağına önce patatesleri daha sonra tavuğu yerleştirip dikiş ipini çıkarıyoruz.Poşette kalan tavuk suyunu patateslerin üzerine gezdiriyoruz.Servis yaparken soğanlarıda tabaklara ilave etmeyi unutmuyoruz.Çok güzel bir tat veriyor çünkü.Afiyet şifa olsun.
Ve Aleyküm Selâm canım bence fotoğraf sadece birazcık bulanık o kadar. sunumun çok güzel eminim tadı da nefistir yiyenlere şifa olsun ellerine sağlık:)
3 yorum:
Ve Aleyküm Selâm canım bence fotoğraf sadece birazcık bulanık o kadar. sunumun çok güzel eminim tadı da nefistir yiyenlere şifa olsun ellerine sağlık:)
eline sağlık,çok nefis bir lezzet oluyor bende yapmıştım şifa olsun selam ve dua ile
ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
Yorum Gönder